Homeentorjunta

Fintex homeenestoaine

Onko seinät mustat ja mieli apea? Siihen auttaa Fintex homepesu ja harja kapea.

Säästä puhuminen on meille suomalaisille ikiaikainen harrastus ja neutraali aihe aloittaa jutustelu vieraammankin henkilön kanssa. Tällä kertaa parin viimeisen syksyn sateet ei ole aiheena siksi, että se on helppo ja kivuton aihe, vaan lämpimät ja kosteat syksyt eivät ole aivan ongelmattomia omakotitalojen omistajille. Yhtenä lisäriesana lämmenneistä (lue, kosteammista) syksyistä johtuen on erilaiset kasvustot, jotka pilaavat talon ulkonäön.

Homekasvustoja on erilaisia

Mustapilkkuhome ja levät ovat yleisimmät kasvustot mitä talojen puurakenteisilla ulkopinnoilla kasvaa. Nämä ovat pahimmillaan todella ikävän näköisiä ja saavat maalipinnan näyttämään huonommalta kuin todellisuudessa onkaan. Yleisin pinnalla näkyvä kasvusto on mustapilkkuhometta. Se ei onneksi lahota, eikä heikennä puuta, se on ainoastaan esteettinen haitta.

Ulkovuoraukseen kertyy aina jonkin verran likaa ja pölyä, mm. siitepölyä. Tähän kun lisätään pitkä ja märkä syksy, saadaan otolliset kasvuolosuhteet mustapilkkuhomeelle. Se käyttää liassa olevaa orgaanista massaa ravintonaan.

Kyseinen itiö elää ja voi hyvin jopa muovisissa puutarhakalusteissa, muovitetuissa metallisissa ikkunalaudoissa, jos niitä ei aika ajoin pestä ja puhdisteta.

Ja kun homeitiöitä on joka paikassa olemassa, alkaa pinnassa näkyä mustia pilkkuja pahimmillaan jo muutaman vuoden jälkeen. Riippuen rakennuspaikan muista rasitusolosuhteista seinien likaantuminen voi olla jatkuva riesa.

Pelkkä vesipesu on toistettava usein

Kasvustot lähtevät yleensä pelkällä vesipesullakin, mutta yleensä sitä on kohta vielä isommalla alueella ja enemmän. Jos käytetään pelkkää vettä ja laimeaa pesuainetta, joudutaan pesu suorittamaan miltei vuosittain, jotta pinnat pysyvät hyvän näköisinä.

Fintex homeenestoainetta voidaan käyttää likaantuneiden seinien pesuun. Se ei sisällä klooriyhdisteitä, jotka vaurioittavat maalipintaa, lasia ja alumiinia. Homeenestoaine on vesiohenteinen, käyttöliuos laimennetaan vedellä 1:5-1:10 ennen käyttöä. Ainetta ei huuhdella pois, joten se jää seinään torjumaan kasvustoja jatkossakin.

Ennen maalausta suoritteva Fintex homeenesto käsittely auttaa ehkäisemään ja vähentämään tulevaa homeongelmaa. Vaikka puu näyttää aivan puhtaalta, on siinä liki varmuudella jo jonkin verran itiöitä valmiina. Kun nämä itiöt saavat tarvitsemansa kosteuden ja ravinnon. alkavat ne kasvaa ja tuottamaan lisää itiöitä, jotka sitten näkyvät pinnassa mustina pilkkuina.