LIUOTINOHENTEISET ULKOMAALIT

Liuotinohenteiset ulkomaalit, jotka saatetaan tuntea myös öljymaaleina, ovat erityisesti vanhempien rakennusten uudelleenmaalauksissa tai remonttien yhteydessä käytettäviä maaleja. Tämä johtuu siitä, että useimmiten vanhemmat rakennukset on saatettu maalata nimenomaan öljypohjaisella maalilla ja maalipinnasta halutaan pitää jatkossakin kiinni. Yksi ulkorakennusten uudelleenmaalaamisen perussäännöistä on se, että mikäli vanha maali on öljypohjaista, se voidaan maalata uudelleen sekä vesi- että liuotinohenteisella maalilla. Vesiohenteisella maalilla maalattua seinää taas ei voi maalata uudelleen liuotinohenteisella maalilla.

Öljymaalit antavat perinteisen ja arvokkaan lopputuloksen

Liuotinohenteisten ulkomaalien käyttökohteita ovat esimerkiksi vanhat puurakennukset ja hirsirakennukset. Öljymaalin jättämässä pinnassa on perinteistä tyyliä, joka tekee lopputuloksesta arvokkaan näköisen. Huomioithan, että liuotinohenteisia maaleja käytettäessä työvälineet on puhdistettava maaliliuottimella.

Liuotinohenteiset ulkomaalimme

Fintex Petroliöljymaali – Perinteinen kertapeittävä, pellavaöljyvernissasta, värijauheista ja valopetrolista valmistettu perinnemaali ulkomaalaukseen.
Ovika ”ovi, ikkuna ja kalustemaali” uretaanialkydimaali – Aromaattivapaa 100% uretaanialkydimaali betoni-, puu-, lasikuitu- ja metallipinnoille. Tuotteella on erittäin laajat käyttöalueet niin ulkona kuin sisällä. Tuotteen suurimpina käyttökoheina ovat betoni- ja puulattiat sekä ovet, listat ja ikkunat.
Ovika tartuntapohjamaali – Alkydipohjainen tartuntapohjamaali ulko- ja sisäkäyttöön. Soveltuu seinien, kattojen, ovien yms. maalaukseen. Tarttuu hyvin ongelmapinnoille. Parempi ote pohjaan!